fbpx
06 41 21 88 29 info@elinesmith.nl

Interne

Structuurscan

Deze scan geeft uitgebreid inzicht in je interne organisatie en de grootste knelpunten. Ik kijk persoonlijk mee op de werkvloer en geef je in een persoonlijk adviesgesprek verbeterpunten in de vorm van een plan van aanpak.

€ 259,00 exclusief BTW

Interne

Structuurscan

Deze scan geeft uitgebreid inzicht in je interne organisatie en de grootste knelpunten. Ik kijk persoonlijk mee op de werkvloer en geef je in een persoonlijk adviesgesprek verbeterpunten in de vorm van een plan van aanpak.

€ 259,00 exclusief BTW

Een dag met 30 uur?

Ooit ben je als ondernemer gestart. Je had tal van ideeën, dromen en verwachtingen. Misschien kijk je soms met een gevoel van weemoed hier op terug. De omzet was lager, maar de bedrijfsvoering was wel overzichtelijk en minder uitgebreid. Hoe krijg je het overzicht en het gevoel van rust die je als startende ondernemer had weer terug? Een dag heeft 24 uur, maar soms zou je willen dat die er wel 30 had. “Als ik nou gewoon meer tijd had, dan….”.

Helaas moet ik je uit deze droom helpen, meer uren in een dag levert je niets extra’s op.

Misschien op korte termijn wel, maar op lange termijn niet. Dan loop je weer tegen precies dezelfde punten aan als nu. Het is daarom tijd om zaken écht anders aan te pakken.

Wat je nodig hebt is een systeem waar je op kunt vertrouwen en terugvallen, zodat de groei van je bedrijf niet stagneert.

En dan bedoel ik niet een bepaald softwareprogramma, maar een manier van werken die voor jou en je collega’s werkt. Je zult dus eerst tijd moeten investeren om zo’n systeem op te zetten. Maar die investering is het dubbel en dwars waard, want uiteindelijk werken jullie slimmer, overzichtelijker én klantgerichter.

Hoe ziet dat dan eruit, zo’n klantgerichte en slimme organisatie?

Soms merk je dat intern iets niet lekker loopt, zonder dat je er precies je vinger op kunt leggen. De oplossing zit hem vaak niet in één onderdeel van je bedrijf, maar het is een samenspel van factoren. De basis voor mijn oplossingen bestaat dan ook uit 3 sleutels die naar succesvolle organisatieveranderingen leiden, namelijk mensen, processen en systemen (gebaseerd op Harold Leavitt’s model). Om een interne organisatie overzichtelijk en klantgericht te organiseren dient er een balans te zijn tussen deze 3 onderdelen. Je hebt bijvoorbeeld een prachtig salessysteem. Maar als de kennis ontbreekt om het systeem optimaal te bedienen, dan blijft iedere collega op zijn of haar eigen manier werken. Andersom gebeurt het ook. Hoe vaak heb je als klant bij een bedrijf te horen gekregen dat een verzoek “systeemtechnisch” niet mogelijk is? In dat geval staat het systeem in plaats van de klant centraal.

 

 

De Interne Structuurscan is een geschikte oplossing:

 

Als je op zoek bent naar meer structuur in je bedrijf, maar te weinig tijd, energie of kennis hebt om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Als je intern met een specifiek organisatieprobleem zit waar je lastig grip op krijgt.

Als je een frisse blik van buitenaf kunt gebruiken om de grootste knel- én verbeterpunten te achterhalen.

Als je je bedrijf slim wilt inrichten, zodat het een verdere groei aankan.

Als je onvoldoende handige systemen en werkmethodes hebt om het werk slim te organiseren.

“Eline heeft daadkracht, ze is doelgericht en denkt altijd mee.”

Frans Theunissen

Ondernemer Schoenatelier Theunissen

“Eline heeft daadkracht, ze is doelgericht en denkt altijd mee.”

Frans Theunissen

Schoenatelier Theunissen

Wat?

Met de Interne Structuurscan neem ik een persoonlijk kijkje in de keuken. Ik kom naar je bedrijf toe en bekijk in een dagdeel:

  • Hoe de mailbox is ingericht.
  • Hoe de werkplanning in elkaar zit.
  • Op welke manier het CRM systeem gebruikt wordt.
  • Hoe de inkoopfacturen binnenkomen en verwerkt worden. 
  • Binnen hoeveel tijd offertes en facturen worden verstuurd en hoe efficiënt dit proces verloopt.
  • Welke interne zaken collega’s als een belemmering zien om hun werkzaamheden optimaal uit te voeren.
  • Welke positieve en negatieve klantsignalen jullie ontvangen.
  • Of er gebruik wordt gemaakt van digitale werkwijzen, checklists en/of standaardisatie.
  • Hoe de aftersales eruit ziet.

Door mee te kijken, vragen te stellen en korte interviews te houden met medewerkers krijg ik een goed beeld van de huidige situatie en de grootste knelpunten. De ervaring leert dat deze stap, een frisse blik van buitenaf, jou als ondernemer al inzicht geeft. Als ik tijdens het meekijken ‘quick wins’ zie, dan geef ik direct tips en ideeën.

De uitkomst inclusief verbeterpunten bespreken we in de vorm van een plan van aanpak tijdens een 1-op-1 adviesgesprek. In het plan van aanpak staat beschreven waar de grootste winsten zitten en wat de kosten zijn om de oplossingen samen uit te voeren. Uiteraard kun je op dit punt alsnog besluiten om eerst zelf aan de slag te gaan met de verbeterpunten.

Hoe?

Stuur een mail naar info@elinesmith.nl als je nog vragen hebt of klik direct op onderstaande knop om met mij contact op te nemen. Mijn intentie is om jou als ondernemer te helpen. Ik stel vaak veel vragen tijdens gesprekken om een goed beeld te krijgen van wie je bent, wat je doet, waar je naar toe wilt en wat je nog tegenhoudt. Als ik het gevoel heb dat ik de juiste persoon ben om je te helpen, dan help ik je graag door werk uit handen te nemen en de interne structuur te optimaliseren. Maar voel ik dat ik dat niet ben, dan verwijs ik je net zo graag door naar een con-collega.

De investering?

De Interne Structuurscan is € 259,- exclusief BTW*. Hier zit een eerste kennismakingsgesprek in, een dagdeel meekijken op de werkvloer (2 tot 3 uur, afhankelijk van het aantal medewerkers), een persoonlijk adviesgesprek en de uitwerking van de scan in vorm van een plan van aanpak.

Heb je al de Structuur QuickScan afgerond en besluit je dat je toch liever samen aan de slag wilt met de verbeterpunten? Dan starten we direct bij het dagdeel meekijken op de werkvloer en ontvang je een korting van
€ 75,- exclusief BTW.


* inclusief reiskosten voor de Gemeente Venlo, daarbuiten geldt een tarief van 29 cent per kilometer.